Agamek12, nawet chyba pasy pomalowali na jezdniach Życzę samych takich tras
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Agamek12, najlepiej i najbezpieczniej chyba pod wiaduktem wzdłuż rzeki. Ja tak chodziłem rodziną z wózkiem. Ważne żeby od McD po stronie Tesco przejść w stronę Katowic aż za rzekę, później piętro niżej, przejście pod DK-1 i powrót na górę. Dalej wałem idziesz aż dojdziesz do mostu po którym jeżdżą samochody (pierwszy tylko dla ruchu pieszego). To będzie ulica Mirowska która przechodzi w Aleje (od ronda przy kościele Św Zygmunta). Dalej już azymut na horyzontPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSAgamek12, najlepiej i najbezpieczniej chyba pod wiaduktem wzdłuż rzeki. Ja tak chodziłem rodziną z wózkiem. Ważne żeby od McD po stronie Tesco przejść w stronę Katowic aż za rzekę, później piętro niżej, przejście pod DK-1 i powrót na górę. Dalej wałem idziesz aż dojdziesz do mostu po którym jeżdżą samochody (pierwszy tylko dla ruchu pieszego). To będzie ulica Mirowska która przechodzi w Aleje (od ronda przy kościele Św Zygmunta). Dalej już azymut na horyzont
Komentarz
-
-
Agamek12, odległość ta sama tylko idziesz wałem wzdłuż Warty do Mirowskiej. Faktycznie jest kawał drogi bo Aleje NMP mają chyba z 2kilosy, a od MCD od początku ANMP jest chyba z 1kilometr. Ja bym wsiadał w auto leciał na Warszawę i korytarzem północnym...
rafiki, miało być pieszo nie metremPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Jak tam koledzy sytuacja w Częstochowie? Nadal rozkopany/remontowany i zakorkowany przelot DK1?
W niedzielę jadę za Kraków, jako, że wówczas wypada koniec długiego weekendu to spodziewam się gehenny na drogach (a szczególnie w takich wąskich gardłach - że o bramkach nie wspomnę).
Czy ten wariant od r2r'a nadal aktualny: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...123479#1123479 ?
W navi na wszelki wypadek zapisałem wspomniany w tym temacie objazd przez Janów i Myszków - jakby co, to zwiewam z DK1 i tyle
Powrót we wtorek popołudniem - czyli w godzinach miejskiego szczytu.
Mimo problematycznego przejazdu przez Częstochowę wolę tę trasę (bądź co bądź dwie jezdnie) niż przez Wrocław, bo Pn-Wroc to mam dość (jedna jezdnia, spore natężenie ruchu).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Andrzej.P, rozkopany i to szybko się nie zmieni Wariant od Artura jest jak najbardziej aktualny, z tym, że nie zjeżdżasz tak jak do salonu VW/AUDI/SKODA tylko za nimi masz normalny węzeł drogowy prowadzący na Korytarz Północny (czerwona kreska na mapie), a dalej to tak jak zaznaczone ewentualnie możesz cisnąć prosto Jagiellońską i przy Estakadzie wyskoczyć sobie na "1" :wink:
Komentarz
-
-
rafiki, nanieś poprawki na mapkę by koledzy wiedzieli o czym piszesz
[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 20:32 ]
SS, gdzie Ty się wybierasz na urlop jak tam zakupiłeś jakąś navi tablet
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Andrzej.P, nie słuchaj ich...
Jestem niemal na 100% pewien, że omijanie zwężki przy TESCO (nawet w końcu długiego weekendu) jest bez sensu, bo cały czas i tak masz do dyspozycji 2 pasy ruchu. Nawet jak ominiesz korek przy TESCO, to pewnie stracisz dużo czasu klucząc po innych dróżkach.
Ja zawsze wpadam do Cz-wy w godzinach szczytu i jeszcze nigdy nie żałowałem, że nie jechałem bocznymi dróżkami - po prostu nie ma to sensu...
Komentarz
-
-
potwierdzam słowa kolegów kilka razy pomykałem w różnych godzinach i różne dni włącznie z piątkiem gdy ruch jest spory i bez problemowo się przejeżdża trzeba ciut zwolnić i odstać parę minut najwyżej a najlepiej mając CB radio podpytać wcześniej jak to idzie i ewentualnie podjąć decyzję którędy jechać
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Prezes52rafiki, nanieś poprawki na mapkę by koledzy wiedzieli o czym piszeszZamieszczone przez Agamek12Andrzej.P, nie słuchaj ich...
Jestem niemal na 100% pewien, że omijanie zwężki przy TESCO (nawet w końcu długiego weekendu) jest bez sensu, bo cały czas i tak masz do dyspozycji 2 pasy ruchu. Nawet jak ominiesz korek przy TESCO, to pewnie stracisz dużo czasu klucząc po innych dróżkach
[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 21:18 ]
Zamieszczone przez Andrzej.PPowrót we wtorek popołudniem - czyli w godzinach miejskiego szczytu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Agamek12Andrzej.P, nie słuchaj ich...
Jestem niemal na 100% pewien, że omijanie zwężki przy TESCO (nawet w końcu długiego weekendu) jest bez sensu, bo cały czas i tak masz do dyspozycji 2 pasy ruchu. Nawet jak ominiesz korek przy TESCO, to pewnie stracisz dużo czasu klucząc po innych dróżkach
PS: dziś rano 7.30 znów bezkorkowy przejazd przez Cz-wę... Kurczę, czemu w Wa-wie nie ma takich "korków"...? :?
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Andrzej.PPowrót we wtorek popołudniem - czyli w godzinach miejskiego szczytu
Korki w Częstochowie tak naprawdę od dłuższego czasu nie istnieją. Co najwyżej drobne spowolnienia w ruchu...
PS: ~320km spod W-wy do K-wic pokonuje jadąc relaksacyjnie :szeroki_usmiech w ~3-3,25h (powrót jakieś 15min dłużej, bo mniej się śpieszę). A jak jadę w godzinach szczytu spod W-wy na warszawski Mokotów (35km), to muszę sobie zarezerwować na to 1-1,5h... To są kurdę korki :? Wylatując spod katowickiego Spodka o 17.00 opuszczam Częstochowę o zazwyczaj o 18.05 pokonując ~80km i "godziny szczytu"...
Parafrazując klasyka: "nie mów mi (...) nic o korkach, bo coś o nich wiem"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12rafiki, zjedz Snickersa, bo ostatnio za bardzo gwiazdorzysz :diabelski_usmiechZamieszczone przez Agamek12PS: dziś rano 7.30 znów bezkorkowy przejazd przez Cz-wę... Kurczę, czemu w Wa-wie nie ma takich "korków"...? :?
1. O 7.30 to to miasto się dopiero budzi :P
2. Częstochowa to bardziej duża wieś niż prawdziwe miasto :lol:Zamieszczone przez Agamek12Bez przesady... O 18.00 (tzn. wtedy, gdy w W-wie jest mega szczyt - pewnie w Cz-wie też) skręt na Jędrzejów powoduje konieczność toczenia się na 1/2-ce, ale ten zator jest tylko od połowy długiej prostej przed światłami na JędrzejówZamieszczone przez Agamek12jak jadę w godzinach szczytu spod W-wy na warszawski Mokotów (35km), to muszę sobie zarezerwować na to 1-1,5h... To są kurdę korki :? Wylatując spod katowickiego Spodka o 17.00 opuszczam Częstochowę o zazwyczaj o 18.05 pokonując ~80km i "godziny szczytu"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Agamek12Bez przesady... O 18.00 (tzn. wtedy, gdy w W-wie jest mega szczyt - pewnie w Cz-wie też) skręt na Jędrzejów powoduje konieczność toczenia się na 1/2-ce, ale ten zator jest tylko od połowy długiej prostej przed światłami na Jędrzejów
Komentarz
-
-
dzień w dzień na CB mówią, że jest ok. 30 minut stania/toczenia się na 1 biegu 8)Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
SS, mnie TIR-y nie obchodzą, bo nimi nie powożę. Ale fakt: zakaz wyprzedzania przez ciężarówki powoduje, że te auta stoją na prawym pasie zdecydowanie dłużej niż osobówki jadące innym niż pas prawy
I w tym miejscu pozwolę sobie zacytować najpopularniejszy na CB cytat słyszany w Częstochowie: "TIR-y na tory" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Info z placu boju
W CZ byłem jakoś ok. 15tej - przejazd na południe bezproblemowy, stałem jedynie na światłach. W drugą stronę za to masakra - wylot na północ zatkany, wlot od Katowic zatkany.
Dalej na południe to bramki na A4 w stronę Katowic zawalone - przy Krakowie zator aż do węzła Kryspinów.
Koniec długiego weekendu zrobił swoje.
We wtorek powrót do Poznania - naturalnie zdam relacjęSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Andrzej.P, właśnie jechałem dzisiaj "1" od Łodzi gdzieś ok. 12 i na południe ruch praktycznie żaden, ale w kier. Łodzi zabite oba pasy. Dobra rada jak będziesz wracał. Dojeżdżając do zwężki przed Tesco wbij na prawy pas i potem zjedź tak jakbyś chciał na zakupy do Tesco wjechać, tylko leć później prosto po zjechaniu z "1" wyskoczysz przed samym remontowanym wiaduktem omijając tych łosi, co stoją na obu pasach :diabelski_usmiech zawsze działa
Komentarz
-
-
Dziś na wlocie od strony Piotrkowa (pierwsze światłą) około 8.30 zrobił się mały zator. Auto ciężarowe miało "styczność" z osobówką ciągnącą kemping - w wyniku tego przyczepa wpadła do rowu. Rzecz działa się na wjeździe z drogi poprzecznej i w żaden sposób nie ograniczała ruchu głównym ciągiem, ale oczywiście niemal każdy musiał zobaczyć co się dzieje i... zator miał jakieś 15-20 minut.
Dalej jak zwykle bezstresowo i bezkorkowo.
Komentarz
-
Komentarz